Platform Gek Op Werk

Gek Op Werk | Platform Poster

De Karakteristieken

Het platform van Gek Op Werk is gebaseerd op Netwerk, Empowerment en Datamatching.

Deze drie karakteristieken worden ondersteund door een zestal pilaren. Elke pilaar kent haar eigen kenmerken en disciplines die op deze pagina stuk voor stuk worden uiteengezet.

 1. 1. e-Leeromgeving

  Een verzameling E-learning cursussen die de klant en zijn omgeving bedient op het gebied van empowerment, solliciteren, budgetteren, netwerken, leefstijl, gezondheid, presenteren, re-integratie, jobcoaching, sociale wet- en regelgeving en patiƫntenrechten (hulpverlening vanuit de cliƫnt, ervaringsdeskundigheid en het gebruik daarvan, community building, drugsgebruik, etc). De cursussen zijn voor verschillende doelgroepen, waarbij de werkzoekende en de werkgever centraal staan, en zijn geaccrediteerd door relevante beroepsverenigingen of koepelorganisaties.

 2. 2. Communities

  Een community van gebruikers en betrokkenen, die elkaar ondersteunen op het gebied van werk en psychische problematiek. De community kan op organische wijze een aanzet zijn tot maatjesprojecten, een ontmoetings- en datingsite, een jobclub en een punt waar good practices gedeeld kunnen worden. De community kan ook een aanzet zijn tot lokaal overleg en ontmoetingen, etc.

 3. 3. Sociale Kaart

  Een sociale kaart van Nederland op het gebied van ondersteuning in de breedste zin, waar iedereen zich op kan aanmelden, met een filter – en reviewsysteem, vergelijkbaar met Zoover.nl

 4. 4. Vacature Database

  Een vacaturedatabase, in eerste instantie gebaseerd op het gebruik van webspider-technologie, dat alle beschikbare vacatures op internet ter beschikking stelt aan de gebruiker op basis van een profiel. In een later stadium worden werkgevers ook benaderd om hun vacatures expliciet open te stellen voor gehandicapten.

 5. 5. Onderzoekscentrum

  Een experimentele omgeving, waar serious gaming en nieuwe vormen van innovatie ontwikkeld en getest worden die kunnen bijdragen aan het platform.

 6. 6. Evaluatiesysteem

  Een evaluatiesysteem dat overzichtelijke en bruikbare kennis en informatie verzamelt zodat het systeem permanent ontwikkelt (zelflerend), gecombineerd met een actief moderatiesysteem. Ook de maatschappelijke opbrengst (SROI) wordt gemonitord.